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Registros recuperados: 13 | |
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Trevizan,Luiz Roberto P.; Baptista,Gilberto C. de; Papa,Geraldo. |
Increasing horticultural production under protected cultivation requires more detailed studies about the occurence of pesticide residues, due to the special and peculiar environment under controlled conditions, in which some pests, that are of little concern in the field, become important. The insecticide acephate and its methamidophos metabolite residues were evaluated in greenhouse-grown tomatoes and compared to an open-field tomato crop. The treatments: (a) check; (b) one application of 75 g a.i. acephate.100 L-1 water; (c) one application of 150 g a.i.100 L-1 water; (d) four applications of 75 g a.i.100 L-1 water were evaluated. Fruit, leaf and soil samples were taken at (-1), zero, 1, 3, 7, 14, 21 days after the last or only application. The... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Lycopersicon esculentum; Pesticide residues; Metabolism; Greenhouse. |
Ano: 2005 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362005000100008 |
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BARIZON, R. R. M.; SPADOTTO, C. A.; SOUZA, M. D. de; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.. |
Nos últimos anos o Brasil atingiu um grande destaque no cenário agrícola internacional, consolidando-se como um dos maiores produtores de commodities agrícolas como soja, milho, café, açúcar, entre outras. Como efeito do modelo agrícola adotado pela maioria dos produtores, visando aumento da produtividade e aumento da área cultivada, o Brasil também tornou-se um dos maiores consumidores de agrotóxicos do mundo (KUGLER, 2012), uma vez que este insumo é imprescindível neste modelo de agricultura. Com o aumento no consumo de agrotóxicos as preocupações com os resíduos destas substâncias em alimentos ganham evidência e tornam- se cada vez mais frequentes. No Brasil várias iniciativas têm sido implementadas com o intuito de garantir níveis seguros de resíduos... |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Monitoramento; Agrotóxico; Resíduo; Alimento; Toxidez; Pesticide residues; Food contamination; Maximum residue limits. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/960481 |
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Mwevura, H.; Othman, O.C.; Mhehe, G.L.. |
Water samples were collected from Msimbazi and Kizinga rivers in Dar es Salaam and from the coastal marine environment receiving waters from these rivers during both the wet season and the dry season and analysed for various organochlorine pesticide residues using GC-ECD. The pesticides p,p’-DDE, p,p’-DDT, dieldrin and g-HCH were the only organochlorines detected at significantly greater concentrations above detection limits. There was a marked difference on the frequency of pesticide residue detection during the two seasons. All the wet season samples and 37.5% of the dry season samples contained p,p’-DDE at concentrations ranging from 0.05 to 0.45mg/l and 0.08 to 0.20mg/l respectively. p,p’-DDT was detected in 25% of the dry season samples at a... |
Tipo: Journal Contribution |
Palavras-chave: Pesticides; Water pollution; Pesticide residues; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_16154. |
Ano: 2002 |
URL: http://hdl.handle.net/1834/819 |
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Registros recuperados: 13 | |
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